knowtilusprohttps://itunes.apple.com/us/app/knowtilus-pro-advanced-web/id401450036?mt=8

Knowtilus Pro fungerar för operativsystemet iOS. Appen kostar 28 kr, men finns också i en enklare version för 15 kr.

Funktioner
Knowtilus Pro läser upp webbsidor och egna skrivna texter på en mängd olika språk. Knowtilus Pro omvandlar text till en mer lättläst sådan. Texten visas sedan i ett annat format där t.ex. annonser och bilder på en webbsida har skalats bort. Texten (även PDF och HTML) kan laddas ner och sparas.

Knowtilus Pro har en automatisk översättningsfunktion. Webbsidor eller textdokument kan översättas från i princip vilket språk som helst till mer än 28 språk. Knowtilus Pro har en inbyggd talsyntes som kan läsa upp översättningen. Man kan välja mellan t.ex. ”American English-Susan”, ”Italian-Roberto” och ”Swedish-Sven”.

Det är möjligt att dela webbinnehåll på Facebook, Twitter eller via e-post (Facebook och Twitter kan användas samtidigt i olika webbläsare).
Det är möjligt att söka efter bokmärken eller nyckelord i Google genom att använda URL. Det finns en funktion för utökad sökning. Man kan hitta eller framhäva speciella ord eller fraser på webbsidor och få veta vad de betyder genom t.ex. Wikipedia. QR och UPC/EAN Bar Code reader gör det möjligt att hitta information och jämföra priser etc. på varor via Google, Amazon och Pricegrabber. RSS-läsare finns. Det går också att rita skisser genom att stryka med fingret över webbsidor och textdokument. Skisserna kan delas t.ex. via e-post.

Kända problem


Kommentarer
Översättningsfunktionen för text går genom Google translate och har därför sina brister. Det är inte möjligt att få hela tidningswebbsidor upplästa och översatta, utan man måste gå in på varje artikel för sig. Det kan ta ett tag innan man har lärt sig hur appen fungerar.
/Mia, SUB